ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ       ENGLISH  ENGLISH
 
  • O θέσμος
  • Νέα του Θεσμού
  • Διοργανωτής, Αιγίδες & Υποστηρικτές
  • Αξιολόγηση  Απολογισμών Βιωσιμότητας
  • Εταιρικός Διάλογος
  • Ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής BRAVO 2014
  • Συμμετοχή
  • Bravo! in action
4 χρόνια Bravo!
Ολοκληρώνεται  για 4η συνεχή χρονιά ο Θεσμός «BRAVO» που διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός QualityNet Foundation, το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, με  στόχο να διεξάγει έναν ανοιχτό διάλογο συμμετόχων (stakeholder dialogue) με αντικείμενο τους Απολογισμούς Βιωσιμότητας που εκδίδουν οι εταιρίες σε ότι αφορά τη σημασία του sustainability reporting -με την έννοια της συστηματοποιημένης καταγραφής της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίδρασης των οργανισμών- ως το βασικό εργαλείο για την επίτευξη διαφάνειας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.  

Στον ανοιχτό αυτό διάλογο συμμετέχουν προσωπικότητες που διαμορφώνουν τις σύγχρονες τάσεις, από διαφορετικές ομάδες, (ακαδημαϊκοί, θεσμικοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης,  επιχειρηματικοί & επαγγελματικοί φορείς, δημοσιογράφοι κ.τ.λ.), οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους για τους Απολογισμούς Βιωσιμότητας που εκδίδουν οι εταιρίες και ενημερώνονται για τις εξελίξεις αναφορικά με τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Φέτος στο πλαίσιο του Θεσμού πραγματοποιήθηκε ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα εταιρικού διαλόγου μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων workshops στα οποία προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν κοινωνικοί εταίροι που συμμετέχουν στο θεσμό, καθώς και επιλεγμένοι κοινωνικοί εταίροι σε μια άσκηση που είχε ως στόχο να καταγράψει τις απόψεις τους για τα ουσιώδη θέματα συγκεκριμένων εταιρειών και πως αυτά ιεραρχούνται (materiality check). Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί με συγκεκριμένη μεθοδολογία βασιζόμενο σε διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας με συντονιστή το QualityNet Foundation, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες κοινωνικούς εταίρους να εξετάσουν εις βάθος τα ουσιώδη θέματα που αποτυπώνονται στους Απολογισμούς Βιωσιμότητας των εταιριών, να ενσωματώσουν τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους και τέλος να πραγματοποιήσουν τη δική τους ιεράρχηση σύμφωνα με τη βαρύτητα του κάθε θέματος.

Η φετινή τελική εκδήλωση του Θεσμού «BRAVO» 2014 πραγματοποιείται την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στις 16.00, στο Ξενοδοχείο Hilton. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και οι κοινωνικοί εταίροι και οι εταιρίες που συμμετέχουν στο Θεσμό θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις νέες τάσεις και τις εξελίξεις αναφορικά με την Βιώσιμη Ανάπτυξη & την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα. Τέλος, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Δείκτη Αντίληψης, το πιλοτικό πρόγραμμα του εταιρικού διαλόγου καθώς και τα επόμενα βήματα του Θεσμού.

Σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα και να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής προκειμένου να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση.

Copyright © 2010 - 2019- Web Design - Κατασκευή Ιστοσελίδων by Lighthouse Internet Media