ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ       ENGLISH  ENGLISH
 
  • O θέσμος
  • Νέα του Θεσμού
  • Διοργανωτής, Αιγίδες & Υποστηρικτές
  • Αξιολόγηση  Απολογισμών Βιωσιμότητας
  • Εταιρικός Διάλογος
  • Ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής BRAVO 2014
  • Συμμετοχή
  • Bravo! in action
Αρχική  : BRAVO 2010 - Sustainability Awards : Τελετή Απονομής
Τελετή Απονομής

Με έμφαση στην διαδικασία και όχι στην Βράβευση, ο θεσμός των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης «BRAVO» ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος έναν μεγάλο διάλογο με την συμμετοχή 102 συμ-μετόχων (stakeholder dialogue) με στόχο την ανάδειξη του reporting ως βασικού εργαλείου για τη διαφάνεια στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο διάλογος αυτός πραγματοποιήθηκε μέσω της  αξιολόγησης των κοινωνικών απολογισμών που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας και ολοκληρώθηκε σε πρώτη του φάση με την οργάνωση ενός (stakeholder forum που προηγήθηκε των Βραβεύσεων στις 3 Ιουνίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου. O Θεσμός των Βραβείων «BRAVO» φιλοδοξεί να φέρει τα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης πιο κοντά στην κοινωνία και στον ίδιο τον πολίτη. 


Η υλοποίηση αυτού του μεγάλου διαλόγου στο πλαίσιο  των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης «BRAVO»,που αποτελεί ένα πρωτότυπο case-study για τα ελληνικά δεδομένα, περιελάμβανε τρία βασικά συστατικά:


• Μία Επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους τεχνοκράτες που δημιούργησαν τα κριτήρια αξιολόγησης, βασισμένα πάνω στο πλαίσιο απολογισμού του GRI, και συμβούλευσαν κατά τη δημιουργία/κατάρτιση της διαδικασίας αξιολόγησης. ( Μαρία Αλεξίου, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας Coca-Cola Τρία Έψιλον, Μυρτώ Κονταξή, Προϊσταμένη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και Παναγιώτη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Εταιρικής Ποιότητας Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Χρυσούλα Εξάρχου, Πρόεδρος Δ.Σ QualityNet Foundation)
• Τρείς ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες εξασφάλισαν τις αδιάβλητες διαδικασίες της αξιολόγησης. (Ernst & Young, KPMG και Pricewaterhouse Coopers)
• Μια ομάδα αξιολόγησης, η οποία αποτελείτο από 102 συμ-μετόχους (stakeholders), εκπροσώπους θεσμικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και της Ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι, μέσα από την αξιολόγηση των απολογισμών που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας, αποτύπωσαν τη γνώμη τους για το θέμα του reporting γενικότερα.

Αναλυτικότερα, στην αξιολόγηση και στον stakeholder dialogue συμμετείχαν:
 
8  Ακαδημαϊκοί
8  Βουλευτές
7  Γενικοί Γραμματείς
16 Δημοσιογράφοι
16 Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης
15 Επιχειρηματικοί & Επαγγελματικοί Φορείς
15 Καταναλωτές & Πρόεδροι Ενώσεων Καταναλωτών
17 Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί

Με την Τελετή Βράβευσης των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης «BRAVO» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουνίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου, ξεκίνησε και επίσημα ο διάλογος στο θέμα της λογοδοσίας που αναπτύχθηκε μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης και βράβευσης των κοινωνικών απολογισμών, επιδιώκοντας να  διαμορφώσει μια πλατφόρμα διαβούλευσης σε ότι αφορά το sustainability reporting στην χώρα μας.


Φέτος αξιολογήθηκαν και βραβεύθηκαν οι Κοινωνικοί Απολογισμοί  33 εταιρειών και οργανισμών που πληρούσαν τα κριτήρια της διαδικασίας.  Κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης, απονεμήθηκαν 9 Βραβεία.


Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης και διάκρισης των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης - Sustainability Awards ήταν η δημιουργία ενός πρωτότυπου  αρχείου απολογισμών και δράσεων που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, παρακαταθήκη, αλλά και εργαλείο για όλους τους οργανισμούς που θέλουν να αναπτύξουν συναφείς στρατηγικές και να εφαρμόσουν πολιτικές και προγράμματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, ο θεσμός στο σύνολό του, μέσα από την ίδια τη διαδικασία αξιολόγησης, αποτελεί ένα μέσο εκπαίδευσης των συμμετόχων προς την υιοθέτηση ενεργού ρόλου για την επίτευξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής.

 


Copyright © 2010 - 2018- Web Design - Κατασκευή Ιστοσελίδων by Lighthouse Internet Media